Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Yardım Çalışmaları

İstanbul’da ikamet eden, herhangi bir nedenle sosyal veya ekonomik desteğe ihtiyaç duyan birey ve hanelerin sosyal ihtiyaçlarını eşit ve kapsayıcı bir şekilde karşılayarak sosyal ve ekonomik destek sağlanmaktadır.

Halk Süt Desteği

Her çocuğun hayata eşit fırsatlarla başlama hakkının olduğu bilinciyle 2019 yılında Halk Süt Projesi hayata geçirilmiştir. Bu sayede 3-6 yaş dönemindeki çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerinin sağlıkla ilerlemesi ve en temel haklardan olan süt hakkına erişimleri sağlanmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğünden sosyal destek alan hanelerin 3-6 yaş çocuklarına Halk Süt dağıtımı yapılmaktadır.

Genç Üniversiteli Desteği

Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından kendisi veya ailesi İstanbul’da ikamet eden tüm gençlerin eğitim ve istihdamda daha fazla yer edinmesi; bilim, sanat, kültür, spor gibi sosyal imkânlara ulaşımlarının desteklenmesi amacıyla Genç Üniversiteli Desteği hayata geçirilmiştir. Kendisi veya ailesi İstanbul'da ikamet eden ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerinin ve/veya ailelerinin muhtaçlık durumu değerlendirilerek belirlenen periyotlarda nakdi destekte bulunulmaktadır.

Sen Oku Diye Eğitim Desteği

Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından kendisi veya ailesi İstanbul’da ikamet eden ve çeşitli nedenlerle desteklenmesi gereken öğrencilerin güçlendirilmesi amacıyla Sen Oku Diye Eğitim Desteği hayata geçirilmiştir. İstanbul’daki ilkokul, ortaokul, lise ve iyileştirme merkezlerinde eğitim ve öğrenim gören engelli, şehit çocuğu veya ebeveyn kaybı yaşamış öğrencilerin tamamına durumlarını belgelemek koşuluyla yılda bir kereye mahsus nakdi destek yapılmaktadır.

İstanbulkart ile Düzenli Nakdi Desteki

İstanbulkart ile Düzenli Nakdi Destek ile hanelerin ihtiyaç durumuna göre değişen miktarlarda destek olunmaktadır. Söz konusu destek miktarları İstanbulkart Desteği alan hanelerin kartlarına periyodik olarak yatırılmaktadır. İstanbulkart ile Düzenli Nakdi Destek içerisinde Halk Ekmek ve Bebe Bisküvisi Desteği de yer almaktadır.

Gıda Kolisi Desteği

Gıda Kolisi Desteği kapsamında temel tüketim ürünleri tespit edilerek hazırlanan koli içerikleri belirlenen dönemlerde ihtiyaç durumu tespit edilen hanelere ulaştırılmaktadır.

Sosyal Destek Amaçlı Düzenli ve Tek Seferlik Nakdi Destek

Sosyal Destek Amaçlı Düzenli ve Tek Seferlik Nakdi Destekler, kış aylarında evsizlere yönelik ilaç, tedavi, barınma hizmetlerini karşılayacak nakit desteklerin yanı sıra sosyal destek sunulan hanelere düzenli nakit destekleri, acil durum, dönemsel nakit destekleri ve farklı dezavantajlı grupların öncelendiği nakit destekleri içermektedir.

Eşya Desteği

Ayni sosyal destek hizmetleri içerisinde yer alan Eşya Desteği, sosyal inceleme sonucunda ihtiyaç durumu belirlenen hanelere sunulmaktadır.

Yenidoğan Destek Paketi

Temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken ve yenidoğan bebeği bulunan haneleri desteklemek amacıyla oluşturulan Yenidoğan Destek Paketinde bezinden kıyafetine, bakım malzemelerinden beşiğine kadar bir bebeğin ihtiyaç duyacağı malzemeler yer almaktadır.

Göç ve Uyum Faaliyetleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki hizmetler göçmenleri dışarıda bırakmayacak şekilde dönüştürülmekte ve ekonomik, kültürel, sanatsal kaynaşma alanları yaratılarak sosyal uyumu geliştirecek faaliyetler düzenlenmektedir.

Evlilik Desteği

İstanbul’da yaşayan ve ihtiyaç durumu tespit edilen yeni evli her bir çifte sunulan nakdi desteklerdir.

Beslenme Desteği

Eğitim hayatına devam eden öğrencilerin hem beslenme hakkını güvence altına almak, hem de çocukların bilişsel ve bedensel bütünlüğünü desteklemek amacıyla Beslenme Desteğinde bulunulmaktadır.

Geçici Barınma Merkezi

Belirli nedenler ile kalacak yeri olmayan temel ihtiyaçlarını gidermekte güçlük çeken ve bu sebeplerle Geçici Barınma Merkezinde kalmak üzere başvurusu olan bireylerin barınma, giyim, beslenme, psikososyal destek ve kişisel hijyen ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla hizmetler sunulmaktadır.

Esenler Geçici Barınma Merkezi: Altıntepsi, Esenler Otogarı, 34035 Bayrampaşa/İstanbul