Kadın Danışma Birimi

Şiddete maruz bırakılan ya da maruz kalma tehlikesi altında olan kadınlara 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında, yüz yüze veya 444 80 86 numaralı telefon hattı üzerinden psikososyal ve hukuksal danışmanlık desteği verilmektedir.

Sığınma evi talebi olan kadınların İBB’ nin Kadın Dayanışma Evi veya diğer kurumların ilgili birimlerine yönlendirilmesi gerçekleştirilmektedir.

Bununla birlikte şiddet bildirimi dışında talepleri olan kadınlara yönelik ihtiyaçları doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde çok yönlü ve bütünlüklü mesleki çalışmalar yürütülmektedir.

Başvuru Kanalı
Kadın Destek Hattı 444 80 86 / 2 numara üzerinden veya doğrudan birime başvuru yapabilmektedir. Birim Adresi: Selimiye Mahallesi, Atölyeler Caddesi,No:5a,Üsküdar, İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Binası

OTOGAR KADIN DANIŞMA BİRİMİ

İBB Kadın Danışma Birimi ve İBB Otogar Geçici Barınma Merkezine yapılan başvurular gözlemlendiğinde şiddete maruz bırakılan kadınların, şiddetten bağımsız bir yaşam inşa etme amacıyla il dışından İstanbul’a gelebildiği veya İstanbul’dan il dışına göç edebildiği görülmektedir. Tüm bu süreçte kadınlar için bir geçiş noktası olan Büyük İstanbul Otogarında şiddet özelinde yüz yüze  danışmanlık hizmet alabilecekleri merkezlerin önemli olduğu düşünülmektedir.

Otogar Kadın Danışma Birimi il dışından İstanbul’a gelen kadınların ivedilikle başvuru yapmasının kolaylaştıracak olup birime başvuruda bulunan kadının şiddet öyküsü dinlenerek can güvenliği riski değerlendirilecek ve mesleki çalışma yürütülecektir. Her kadının öyküsünün biricik olduğu bilincinde ve kadının kendi isteği referans alınarak planlamalar yapılacaktır. 

Otogar Kadın Danışma Biriminde Sunulacak Hizmetler

  • Sosyal Danışmanlık
  • Hukuki Bilgilendirme
  • Sığınak Talepleri
  • İstihdam Talepleri
  • Sosyoekonomik Destek Talepleri